Waarom is Loo van Eck begonnen met Wintaal?

Afbeelding van waarom

Iedereen met kinderen herkent de waarom-fase. Een belangrijke fase waarin kinderen niet het gesprek aan de gang willen houden, maar echt op zoek zijn naar antwoorden. Zou Simon Sinek het daarvan hebben? Nu we gestart zijn met Wintaal, krijg ik natuurlijk ook vaak de vraag: waarom? De 4 redenen vertel ik graag in deze korte blog van Wintaal.

1. Wintaal wil bedrijven helpen succesvol te zijn.

Dat zit natuurlijk al in onze naam. Die naam hebben we niet voor niets gekozen. Wij willen bedrijven helpen opdrachten te winnen met taal. En die taal, dat is onze kracht. Want wij kennen de taal van de opdrachtgevers als geen ander. Die opdrachten win je tijdens commerciële trajecten. Met offertes en aanbestedingen. Door onderscheidend te zijn en te denken vanuit de lezer. Dat is namelijk onze kracht. En van die kracht willen we bedrijven laten profiteren.

2. Wintaal wil bedrijven helpen hun verkoopverhaal te verbeteren.

Wij houden bedrijven een spiegel voor. Op welke manier presenteert het bedrijf zich? Wat stralen de teksten nou echt uit? Is dat ook de manier waarop het bedrijf zich wil laten zien? We laten bedrijven op een andere manier naar hun teksten kijken. En door de teksten te verbeteren, laten we mensen anders naar hun bedrijf kijken. Waardoor ze uiteindelijk ook hun verkoopverhaal verbeteren.

3. Wintaal wil bedrijven helpen hun klanten echt centraal te stellen.

Want om wie draait het nu eigenlijk echt? Precies, de klant. Want dat is degene van wie je het vertrouwen moet winnen. En dat betekent dat alles wat je doet in het teken moet staan van de klant. Een klant kiest de organisatie waarvan hij het gevoel heeft dat deze hem echt begrijpt. En dat moet je in een offerte of aanbesteding laten zien. Daarmee zet je de klant centraal en win je dus opdrachten. Dat betekent dat je bijvoorbeeld niet moet uitgaan van jouw eigen sterke punten, de Unique Selling Points. Maar juist moet denken vanuit de redenen van de klant om voor jouw organisatie te kiezen: de Unique Buying Reasons.

4. Wintaal blijft dicht bij de core business van Loo van Eck.

We zijn namelijk een dochter van de grootste opleider in schrijven. Loo van Eck helpt organisaties hun schriftelijke communicatie te verbeteren. Daar is Loo van Eck ontzettend goed in. Dat doet Loo van Eck vooral bij overheden, financiële instellingen, corporaties en andere organisaties die veel klantcontacten hebben. Met Wintaal borduren we hierop voort. Wintaal doet in grote lijnen hetzelfde, alleen met een andere focus.

Wil je ook je verkoopverhaal verbeteren en je klant centraal stellen?

Neem dan contact met ons op.